tisdag 28 maj 2013

Rävakrobatik,,

Ibland har man tur...naturen spelar upp sitt register rakt framför ens ögon utan att man "förtjänat" det. För rävparet är det bråttom nu, en kull med valpar som är hungriga och jakten på mat sker även dagtid. Den vackra rävhonan visade upp sin akrobatik på ängen utanför vårt hus häromdagen.....Som tur var har jag alltid kameran "laddad" med telet på!  



Plötsligt fick hon en väldig fart över fältet. Vad hände ? Jo maken kom springande på vägen med hela munnen full med godsaker !
Överlämnandet av bytet skedde under krumbukter och ömhetsbetygelser! En syn jag aldrig sett tidigare. Efter lite "pusskalas" stack honan iväg upp i skogen. Nu får jag försöka lokalisera grytet och fota ungarna så småningom.

Efter en kort vilopaus var det bara för maken att ge sig iväg ut på spaning igen ! Tack för uppvisningen säger jag!

tisdag 14 maj 2013

Kungsfågel.....och gärdsmyg,,

Sveriges två minsta fåglar. Gjorde en utflykt till "storskogen" för att kolla efter kungsfågel. Har inte sett och hört dem hemma där jag brukar finna dem. Blev oroligt att antalet minskat så jag kände att jag måste kolla på annat håll. 
Fann några fina miljöer och där kom allt en nyfiken kungsfågel nedhoppande. Bäst som jag höll på med kungsfågeln kom en liten gärdsmyg fram för att kolla vad som var i görningen...Sveriges två minsta fåglar på samma gång !
 

Gärdsmygen har en mycket kraftfull sång. Tänk att denna lilla fågel kan åstadkomma så mycket intensiv  sång! Kungsfågelns läten är mera diskreta däremot.

onsdag 8 maj 2013

Anemones,,

Nu är våren igång på allvar. Vår andra typiska vårblomma -  vitsippan är nu i full blom. Försökte fånga några på bild......Lite "annorlunda" med svepande bakgrunder denna gång. 


torsdag 2 maj 2013

Blåsippor (Hepatica),,

Årets färd till favoritstället för blåsippor har varit försenad många gånger om efter den tuffa och kalla våren. Men äntligen kommer de vackra blåsipporna upp. Första gången vi var där fanns det massor av blad som frusit eftersom det varit nattfrost långt in i april. Men sipporna är tuffa...de ger sig inte så lätt. Till slut är hela marken blåfärgad av tusentals blåsippor!
Här kommer ett litet axplock från årets "skörd". Bilderna är tagna med 500/4 objektivet. Ha en fortsatt fin vecka!