fredag 2 juli 2010

Knallsensation !

Var ute och försökte fota svalor i flykten. En stor utmaning att få till något bra med de snabba fåglarna. Men någon bild blev det allt, men det får jag återkomma till för det hände större saker....
När solen försvann från platsen där jag fotade svalor så bestämde jag mig för att ta en tur ut i markerna och genom bokskogen. Det är ganska mörkt i bokskogen men jag brukar ta det lugnt och verkligen nogsamt spana genom området.
Jag blev helt ställd - på gärdesgården satt en stor fågel, kan det möjligen vara....? Ja minsann, fort fick jag upp kameran och 300/2,8 för att spana.
Inte klokt - men där sitter en Berguv ! !Ljuset är dåligt, högt ISO och lång slutartid, men några bilder blev det ! Vet inte vad oddsen är på att få se denna fågel på detta sättet, men jag tycker det känns som att vinna högsta vinsten !Efter ett kort tag fick han nog och seglade bort, men bara ett kort stycke. Lyckades dock inte få några fler bilder, men nu blir jag extra vaksam i "min" naturskog ! Kommer den tillbaka ?

11 kommentarer:

 1. Gratulerer, det der var skikkelig rått - har aldri hendt meg å se den juvelen der på den måten!! Naturopplevelse på sitt beste og det første bildet var til og med veldig kult!

  SvaraRadera
 2. Wow !! Må ha vært en fantastisk oppplevelse. Gratulerer Lasse, det første bildet er jo også ganske bra !! Deilig å tenke på at slike ting kan skje når man minst venter det. Tom

  SvaraRadera
 3. Gratulerer, for en opplevelse det må ha vært
  Oddmund

  SvaraRadera
 4. Tackar, tackar för era fina kommentarer! Ja det var verkligen en nästan "chockartad" upplevelse. Har aldrig sett Berguv där och hade absolut inte väntat mig detta. Naturupplevelse när den är som bäst!

  SvaraRadera
 5. Gratulere så meget med hubrofangsten :-)

  Terje

  SvaraRadera
 6. Heldige er vi som ennå har slike skapninger på vingene i våre skoger, og heldig er du som fikk oppleve et møte med en av dem. Og attpåtil med et godt bilde som resultat!

  SvaraRadera
 7. Grattis!

  Dette er slike møter som man husker, uansett om man har kamera eller bare sine egne øyne.

  Men det er selvfølgelig ekstra morsomt å få noen bilder av den store ugla og dele opplevelsen med andre. Takk for det!

  SvaraRadera
 8. Hej Trond o Kjartan!
  Tack för era fina kommentarer, de gläder mig mycket. Ja visst är naturen underbar, ibland när man minst anar det!
  Kjartan skrev för en tid sedan i sin blogg om projekt och att alltid ha med kameran.
  Försöker följa det och denna gången blev det bingo:-)

  SvaraRadera
 9. Oii..Grattis så mye Lasse, for en naturopplevelse..
  Og møte på Hubroen på denne måten er det ikke mange som har opplevd..
  Flott dokumentert, bild en ble jo riktig så bra, hubro i miljø..
  Ha en god sommer Lasse..

  mvh Ole Arne

  SvaraRadera
 10. Tack för det Ole Arne, och en god sommar till dig också !

  SvaraRadera